27 Ocak 2020 Pazartesi

Buyrun size muhteşem bi doksanlar podcasti: Yine Yeni Yeniden 90'lar

Bu blogda yapmak istediğim ve çeşitli sebeplerden/bahanelerden yapamadığım şeyi yapan bi podcast çıkmış! Çok mutluyum a dostlar, dinleyin, dinlettirin:

Yine Yeni Yeniden 90'lar. Karşıma çıkaran Spotify algoritmasına çok teşekkür ederim. Sanırım Kaçık Prens podcastini takip ettiğim için çıktı karşıma. (Onları da çok severim, geyik yaparak insan psikolojisinden bahsedip, ufak ufak önerilerde de bulunuyorlar.)

Sezgin İnceel ve İlker Hepkaner sunuyor. İkisinin de 90'lara özel bir ilgileri var tabi ki fakat daha da önemlisi, ikisi de olaya akademik bağlamdan bakıyor. Yani sadece nostalji yapmıyorlar. Doksanların kötü yönlerinden de bahsedebiliyorlar. Doksanların kötü yönleri derken, ilk aklımıza gelen şeylerden, cinayetlerden, katliamlardan, terör olaylarından bahsetmiyorum, daha ayrıntılarda gizlenen saçma sapan, seksist, ırkçı, insanı tek biçinmde düşünmeye iten bakış açılarından, bunların normalleştirilmesinden, hatta yüceltilmesinden bahsediyorum. Bu katliamlardan filan da bahsederler belki, daha yeni ikinci bölümü bitirdim, çok başlardayım, bunlardan da illaki bahsedilmeli bi yerlerde. Fakat doksanların kötü yönlerinden bahsedeken işin politik ve katliamlı kısmı kolayca hatırlanıyor fakat bu kültürel kodlarda gizlenmiş ayrıntılar önemsenmiyor genelde ya, bu podcast bu açığı kapatıyor bence.

Yine Yeni Yeniden 90'lar'ı şuralardan dinleyebilirsiniz:

https://www.hepkaner.com/yineyeniyeniden90lar
https://open.spotify.com/show/0fuJp87VOCADssQ7RcH9gk

Lafı geçmişken Kaçık Prens'i de paylaşayım:

http://kacikprens.blogspot.com/
https://open.spotify.com/show/1KZl23n6KxidwDr429a7js

Selamlar efem...
Kanatlı Kedi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder